Skip to content

Kunstnaar Marlies Duisterwinkel Geworteld in de liefde van Christus

Het ontstaan van “Wie zoekt vindt”

De naam “Wie zoekt vindt” verwijst naar de Bijbeltekst  Mattheüs 7:7. Bid, en u zal gegeven worden; zoek en u zult vinden; klop en er zal opengedaan worden. Opdrachten met beloften!

Het bedrijf “Wie zoekt vindt” is ontstaan na het ontdekken van mijn schilders talent. In 2014  maakte ik een carrière switch van economie en cijfers naar uiting van kleur in het beroep van kunstenaar. Ook zocht en vond ik Jezus. Nu mag ik uitdelen wat ik van Hem heb ontvangen: kleur, openbaring en schoonheid van kunst via boeken, kaarten en schilderijen. 

Getuigenis kunstenaar

Opgevoed in een gezin dat naar de kerk ging, geloofde ik al op jonge leeftijd. Ik wist dat er iemand was die mij zag en van mij hield, maar van Jezus begreep ik weinig tot niets. Jarenlang las ik de bijbel en ik zocht en vond steeds meer. Eigenlijk was ik op zoek naar de liefde van God.

Achtergrond

In 2012 hanteerde ik voor het eerst in mijn leven een kwast. In 2014 raakte in onder de indruk van Matth. 1. Het voorgeslacht van Jezus. Ik ontdekte dat alle namen van Matth. 1 voorkomen in het Oude Testament. Ik zei tegen God: “Dat wil ik in beeld brengen”!

Ik begon met het schilderen van de eerste veertien personen volgens Matth. 1 in 2015. Dit zijn: Abraham t/m David.  In 2017  was het eerste deel van ‘het project’ klaar. Er gingen deuren open om te starten als zelfstandige onder de naam “Wie zoekt vindt.” Mijn werkervaring en HBO opleiding bedrijfseconomie kwamen hierbij goed van pas, op een manier die ik van tevoren niet bedacht had.

Christelijke boeken, kaarten en schilderijen

Het bijzondere was in de drie jaar dat ik schilderde aan Op reis in Matth. 1 kreeg ik openbaring van de Heere over de betekenis van de personen! Voor mij was dat heel bijzonder. Ik wist dit mag ik gaan opschrijven!  In juni 2022 kwam dit Boek ‘Een schat van ongekende waarde’ op de markt. Een verslag van de betekenis van de afkomst van Jezus (Matth.1), inclusief schilderij!

Vanaf 2017 waren er Christelijke wens- en ansichtkaarten met veel kleur beschikbaar. En inmiddels, juni 2023 het volgende  Boek ‘Een glimp van Gods Meesterplan’

Vanaf november 2021 ben bezig met schilderen van het tweede gedeelte van de afkomst van Jezus. Dit zijn zeer verrassend de Koningen van Juda! Vanaf 2023 ben ik bezig met schrijven? Wat is de betekenis van deze geschiedenissen voor ons? Activiteiten wie zoekt vindt

Alles wat ik ontvangen, mag ik uitdelen. Hierbij is mijn gebed dat er niet alleen toename is van Bijbelkennis over Jezus Christus, maar dat het zal bijdragen aan een ontmoeting met de Levende Heer zelf en u iets proeft van Zijn schoonheid.

Mat 7:7 Bid, en u zal gegeven worden; zoek en u zult vinden; klop en er zal opengedaan worden!
 

Marlies Duisterwinkel, Ermelo augustus 2023